donderdag, 10. juli 2014 - 0:50 Update: 10-07-2014 10:01

Droom op wereldtitel voor Nederland is voorbij

Teleurstelling bij Van Gaal
Strafschoppen
Vlaar na gemiste strafschop

(ELF-Voetbal) Argentinië heeft zich geplaatst voor de finale van het wereldkampioenschap. In Sao Paulo namen ze strafschoppen beter dan het Nederlands elftal. Ron Vlaar en Wesley Sneijder misten, terwijl de Argentijnen allemaal raak schoten.

Rodriguez 2-4

Het is de derde dat Duitsland en Argentinië elkaar treffen in de WK-finale. Eerder gebeurde dat in 1986 en 1990 (2-3 en 1-0).

Wedstrijd
Nederland had in de beginfase het meeste balbezit. De eerste mogelijkheid was dan ook voor het Nederlands elftal. Wesley Sneijder schoot echter ruim naast. Daarna nam Argentinië het initiatief over. Dat leverde een vrije trap op net buiten het strafschopgebied. De inzet vanLionel Messi eindige echter in de handen bij Jasper Cillessen.

Verder kregen de Zuid-Amerikanen nog een kans uit een hoekschop. Verdediger Ezequiel Garay kopte over na een duel met Ron Vlaar, die verder een prima wedstrijd speelde. Na rust kwam Daryl Janmaat in het veld voor Bruno Martins Indi. Het hielp de ploeg van Louis van Gaal niet om tot kansen te komen. Na negentig minuten heeft Nederland nog altijd niet op doel geschoten.

Argentinië kreeg één grote kans. Die was voor spits Gonzalo Higuain. Hij tikte echter naast. De aanvaller van Napoli werd eerder nog van een kopkans afgehouden door Janmaat. OokMessi liet zich nog een keer zien, maar Vlaar tikte de bal van zijn voet. In de laatste minuut hield Javier Mascherano Arjen Robben nog van scoren af.

Naast Janmaat kwam ook Jordy Clasie in het veld. Hij verving Nigel de Jong na ruim een uur. Bij Argentinië verving Sergio Aguero Higuain en Rodrigo Palacio nam de plaats van Enzo Perez in.