woensdag, 10. september 2014 - 12:29 Update: 10-09-2014 14:54

Drugs en vuurwapen gevonden bij afhandeling ongeval

Tijdens behandeling verkeersongeval vindt politie drugs en vuurwapen
Foto: Archief EHF
Moerdijk

Bij de behandeling van een verkeersongeval vond de politie bij toeval een partij drugs en een vuurwapen in de auto van de veroorzaakster van het ongeluk.

Het ongeluk gebeurde woensdagmorgen 10 september 2014 om 07.30 uur op de westelijke rijbaan. Een 51-jarige vrouw met de Franse nationaliteit reed in een Belgische grijze VW Polo over de A-16 richting België. Door nog onbekende oorzaak botste ze (vlak na de Moerdijkbrug) achterop een vrachtwagen die voor haar reed.

Wapen en drugs
Alle airbags van haar auto traden in werking en de vrouw zat gewond achter het stuur. Agenten die de plaats van het ongeval beveiligden en eerste hulp verleenden, zagen achter haar stoel een vuurwapen in de auto liggen. Bij nadere controle bleek het om een imitatie vuurwapen te gaan. Een sterke wietlucht verraadde de aanwezigheid van een grote weekendtas voor henneptoppen.

Arrestatie
Het slachtoffer ging onder bewaking van de politie naar het ziekenhuis voor medische behandeling. Daarna wordt ze overgebracht naar het politiebureau. Ze wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De exacte toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht. De aanrijding en de afwikkeling ervan leidde tot flinke filevorming op de A-16.

Provincie:
Blik op 112: