zondag, 30. maart 2014 - 18:32 Update: 03-07-2014 0:39

Drugsduo aangehouden Enschede na wilde achtervolging

Foto van politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Enschede

Na een wilde achtervolging in Twente heeft de politie zaterdag in de omgeving van de Voortsweg / Vluchtestraat in Enschede een 24-jarige man uit Den Haag en een 25-jarige man met onbekende verblijfplaats aangehouden. Dit meldt de politie zondag.

'Het tweetal wordt verdacht van drugsbezit en drugs dealen', aldus de politie

Omstreeks 18.30 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk drugs werd gedeald op de Gronausestraat in Glane. Surveillerende agenten gingen ter plaatse. In de betreffende straat zagen de agenten de auto rijden. Deze ging er bij het zien van de politieauto met hoge snelheid vandoor richting Losser.

Wilde achtervolging
Meerdere politieauto’s zetten de achtervolging in. De auto met de verdachten reed via allerlei omwegen met hoge snelheid richting Enschede. Tijdens de achtervolging vertoonde de bestuurder van de auto levensgevaarlijk rijgedrag.

Aanhouding
Op de kruising Voortsweg / Vluchtestraat vluchtten meerdere inzittenden uit de auto. De twee mannen werden korte tijd later in de directe omgeving aangehouden. Hierbij werd ook een politiehond ingezet. Beide mannen hadden drugs bij zich. Ze zijn overgebracht naar het arrestantencentrum voor verder onderzoek.