woensdag, 12. februari 2014 - 11:03 Update: 03-07-2014 0:42

Drugsonderzoek in de Achterhoek leidt tot 8 arrestaties

Foto van drugs | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van drugs | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Doetinchem

De politie heeft op dinsdag 11 februari in een groot drugsonderzoek in Doetinchem, Halle, Silvolde, Gaanderen en Dinxperlo acht verdachten aangehouden.

Er zijn enkele kilo’s drugs, auto’s en een jetski in beslag genomen.

Bij deze grote, gecoördineerde actie in de Achterhoek  zijn enkele tientallen politiemensen ingezet die op hetzelfde moment een inval deden in zeven woningen en twee bedrijfspanden. Bij de actie werden acht verdachten in de leeftijd van 16 t/m 56 jaar aangehouden. Zij zijn ingeloten voor verhoor. Ook zijn enkele kilo’s soft- en harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. In verband met dit onderzoek en de Plukze-wetgeving zijn verder vier auto’s en een jetski in beslag genomen.

Afpakbeleid

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank. Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):