zaterdag, 13. september 2014 - 8:57 Update: 13-09-2014 10:55

Drukte in Den Haag verwacht vanwege tweehonderd jaar Prinsjesdag en Monumentendag

foto van gouden koets | fbf
Foto: fbf
Den Haag

Dit jaar is het 200 jaar geleden dat de eerste Nederlandse Troonrede werd voorgelezen. In Den Haag wordt met een uitgebreid programma stilgestaan bij de betekenis van Prinsjesdag, toen én nu.

Prinsjesdag staat onder meer bekend om de vele hoeden. Daarom is er zaterdag een hoedenshow en -markt op het Lange Voorhout. Dit weekeinde opent ook een aantal gebouwen langs de route van Gouden Koets de deuren. Er worden veel bijzondere activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld bij Hotel Des Indes, in de Eerste en Tweede Kamer en in het Witte Paleisje bij de Raad van State en (een gedeelte van) de Ridderzaal.

Dag van de Democratie
Tevens staat de Haagse raadzaal vandaag geheel in het teken van de Dag van de Democratie. De gemeenteraad houdt open huis voor Hagenaars met verschillende activiteiten in en om de raadzaal van het stadhuis.

Tijdens rondleidingen maken bezoekers kennis met de architectuur van het stadhuis en met het werk van de raad met een raadslid als gids. Ook is er volop aandacht voor de rol van Hagenaars in de lokale democratie

De gemeente verwacht zo'n 80.000 bezoekers. Vandaag zal het extra druk worden gezien de evenementen samen vallen met Monumentendag. 

Provincie:
Tag(s):