zaterdag, 19. juli 2014 - 12:39 Update: 19-07-2014 14:03

Drukte richting stranden. VID: Neem voldoende water mee

Drukte op wegen richting stranden
Foto: fbf
Utrecht

Het is ook zaterdagmiddag nog druk op de wegen richting de Nederlandse stranden. Dat komt mede door de wegwerkzaamheden die voor het verkeer richting de stranden voor oponthoud zorgt.

Op de A58 vanuit Bergen op Zoom richting Vlissingen moet het verkeer rekening houden met langzaam rijden over 9 kilometer voor de Vlaketunnel. Ook is het druk op de A59 richting Zierikzee bij het knooppunt Hellegatsplein. Het verkeer met minimaal 20 minuten vertraging te maken voor het knooppunt Markiezaat.

De geschiedenis leert ons dat de Vlaketunnel op zonovergoten dagen als vandaag garant kan staan voor flink wat vertraging. De vertraging kan dan door vakantie- en recreatieverkeer snel oplopen tot 2 uur. Hier is momenteel nog geen sprake van, wel adviseert de VID om de verkeersinformatie goed in de gaten te houden en goed voorbereid op weg te gaan, door in ieder geval voldoende drinken mee te nemen. 

Ook op de lokale wegen naar de bekende badplaatsen aan de kust is het al behoorlijk druk aan het worden. In het noordwesten van het land drukte richting Den Helder, voor de aansluiting met de N9 naar Den Helder/Alkmaar is het ook langzaam rijden.

Provincie:
Tag(s):