maandag, 2. juni 2014 - 21:25 Update: 03-07-2014 0:35

Drukte op wegen verwacht met pinkersterweekend

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De ANWB verwacht dat komend pinkersterweekend circa 800.000 Nederlanders er voor een paar dagen tussenuit gaan. Vakantieparken en campings worden druk bezocht en dagjesmensen brengen vanwege de goede weersverwachting massaal een bezoek aan recreatiegebieden, stranden en attractieparken.

Naast een korte vakantie in eigen land is een trip naar Duitsland, België en Frankrijk erg populair. Dat zorgt vrijdagmiddag 6 juni voor extra drukte op de wegen.

Vooral op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50, rond Arnhem/Nijmegen (A12/A50/A325) en naar het zuiden (A2/A27) is er een grote kans op files. De piek van de verkeersdrukte ligt tussen 15.00 en 18.00 uur. Op tweede pinksterdag wordt het vanaf het middaguur drukker. Bij mooi weer keren de meeste vakantiegangers aan het eind van de middag terug, bij slecht weer is dat eerder.

Tijdens de pinksterdagen is er grote interesse voor het ondernemen van een uitje. Dat blijkt uit de bezoekersaantallen aan het Land van ANWB.

Druk bezochte evenementen:
Pinkpop, Landgraaf, 7 t/m 9 juni
Viva Italia,TT-Circuit Assen, eerste pinksterdag
Duits autosportfestival, TT-Circuit Assen, tweede pinksterdag
Pinksterraces, Circuitpark Zandvoort, tweede pinksterdag
Friese Elfsteden Rijwieltocht, tweede pinksterdag
Tong Tong Fair in Den Haag, t/m tweede pinksterdag
World Cup Hockey in Den Haag, tot 15 juni


Buitenland

Vakantiegangers die naar België en Frankrijk reizen moeten ook rekening houden met oponthoud. De werkzaamheden in Maastricht aan de nieuwe tunnel in de A2 en op de E19 ten noorden Antwerpen zorgen voor vertraging. Verder verwacht de ANWB in België vrijdagmiddag en zaterdag drukte richting de kust. Vooral op de E40 Brussel – Oostende. In Frankrijk wordt vrijdag in Normandië de 70e verjaardag van D-Day herdacht. Daardoor is het die dag erg druk aan de Kanaalkust tussen Caen en Bayeux.

Door vakantiegangers is het vrijdagmiddag en zaterdag druk op de wegen vanuit Parijs richting het westen en zuiden. Met als grootste knelpunt de A7 tussen Lyon en Valence. In Duitsland in het noorden vooral drukte op de wegen rond Hamburg en in het zuiden bij München. In Zwitserland ontstaan wachttijden bij de St. Gotthardtunnel in de A2 Bazel – Chiasso. In Oostenrijk is de meeste vertraging op de B179 tussen Füssen en Reutte.
De meeste vakantiegangers gaan op maandag 9 juni weer terug naar huis.

Provincie: