dinsdag, 10. juni 2014 - 9:28 Update: 03-07-2014 0:35

Duitse reddingswerkers kunnen nauwelijks bij gewonde speleoloog in grot

foto van brandweer Duitsland | fbf
Foto: fbf
Berchtesgaden/Duitsland

Reddingswerkers zijn er nog niet in geslaagd de zwaargewonde speleoloog te bereiken die sinds zondag op 1000 meter diepte vast zit in een kilometerslange grot.

Een 52-jarige Duitser is zondag zwaargewond geraakt toen hij in de Beierse deelstaat in een grot was afgedaald en een rotsblok op zich heeft gekregen.

1000 meter diepte

Bijkomend probleem is dat het slachtoffer op een diepte van 1000 meter vastzit in de kilometerslange grot. De man daalde zondag samen met twee anderen af in de Riesending-Schachthöhle op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Berchtesgaden in Zuid-Duitsland.

Op een diepte van ongeveer 1000 meter werd de 52-jarige man getroffen door een vallend rotsblok en raakte hij zwaargewond. Eén van zijn begeleiders ging terug om hulp te halen. Volgens de Duitse media zou het slachtoffer alleen liggend mogen worden vervoerd maar dat lijkt onmogelijk gezien de smalle spelonken binnen in de grot. Maandagochtend is een eerste reddingsteam in de grot afgedaald en aangekomen bij het slachtoffer.

Inmiddels zijn volgens de Duitse media ruim 200 reddingswerkers bij de lastige reddingsactie betrokken die naar schatting enkele dagen kan gaan duren.

Categorie: