dinsdag, 29. juli 2014 - 22:01 Update: 29-07-2014 22:03

Ebola-arts West-Afrika zelf overleden

Ebola-arts West-Afrika zelf overleden
Foto: Artsen Zonder Grenzen
Sierra Leone

De arts die leiding gaf aan de bestrijding van het Ebola-virus in Sierra Leone is zelf aan het virus overleden. Dat meldt persbureau AP dinsdag.

De officiële berichten maken inmiddels melding van 1.093 besmette mensen en 660 mensen die aan het virus overleden zijn. Hoewel het aantal besmettingen in Guinee beduidend afgenomen is, lopen de cijfers in buurlanden Sierra Leone en Liberia gestaag op. De zorgautoriteiten in de landen en de actieve internationale hulporganisaties doen wat ze kunnen om de epidemie onder controle te krijgen, maar lopen tegen hun limieten aan.

In Sierra Leone – met 454 besmette mensen op dit moment het epicentrum van de uitbraak – is Artsen zonder Grenzen haar werk aan het opschalen. Er werken nu 22 internationale hulpverleners en 250 Sierra Leoonse medewerkers in het land.

''Zo hebben we in Kailahun een ebolabehandelcentrum opgezet met een behandelafdeling met 64 bedden. Sinds 25 juni zijn daar 131 mensen behandeld en zijn 12 mensen genezen. De afgelopen drie weken hebben we ook ruim 200 gezondheidswerkers opgeleid, die dorpelingen uitleggen hoe ze zich kunnen beschermen tegen ebola en wat er moet gebeuren als iemand symptomen van de ziekte vertoont''.

Categorie:
Tag(s):