maandag, 3. februari 2014 - 16:49 Update: 03-07-2014 0:43

ECI maakt doorstart bij Novamedia

Foto van boek bladeren | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Online boekwinkel ECI wordt overgenomen door Novamedia, bekend van succesvolle formats zoals de Postcode Loterij. Dit meldt Novamedia maandag.

'Hiermee krijgt ECI een doorstart waarmee de activiteiten en circa 30 arbeidsplaatsen binnen de organisatie behouden blijven', aldus Novamedia.

In januari ging ECI, de enige aanbieder in Nederland die boeken onder de vaste boekenprijs mag verkopen, failliet. De activiteiten zijn onder de curator Cees de Jong voortgezet. Novamedia neemt het platform van zowel de webwinkels eci.nl en eci.be als cosmox.nl en cosmox.be over, inclusief circa 30 van de 200 medewerkers die via verschillende dochterondernemingen aan ECI waren verbonden. Klanten van ECI kunnen hun bestellingen via het internet blijven doen. Voor hen zal niets veranderen, al zal de uitlevering de eerste periode enige vertraging oplopen.

Liefde voor het lezen
Hubert de Koning, voormalig directeur ECI die aanblijft, ziet veel synergie: “Wij zijn ontzettend blij dat Novamedia met ons de liefde voor het lezen deelt en met ons ECI wil voortzetten. De kennis van Novamedia van database- en abonnee systemen en klantenservice, gecombineerd met ECI’s kennis van de boekenmarkt, geeft mij alle vertrouwen dat we samen een groot publiek gaan bereiken. Daarbij hebben we de ECI-medewerkers die door deze overname hun baan behouden hard nodig.”

Boudewijn Poelmann, directeur Novamedia: “Deze overname past binnen de strategie van Novamedia om haar activiteiten die bijdragen aan een betere wereld en aan sterke maatschappelijke organisaties, te verbreden. Zowel traditionele media als nieuwe media maken hier een essentieel onderdeel van uit. ECI is een online boekenwinkel die het lezen van boeken in Nederland stimuleert en toegankelijk maakt tegen een lage prijs. Wij zien een enorm groeipotentieel in ECI en zijn ervan overtuigd dat door het afslanken van de overhead en het uitbesteden van de distributie we weer een bloeiende boekenclub met webshop van ECI kunnen maken.”