zaterdag, 12. juli 2014 - 22:42 Update: 13-07-2014 0:02

Een dode en drie ernstig gewonden bij verkeersongeval Haaften

auto, ongeval, dode, ernstig, gewonden, traumahelikopter, berm, boom
Foto: MV Blik op Nieuws
Haaften

Zaterdag heeft er rond 18.00 uur in Haaften een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden.

Eén van de vijf inzittende is hierbij om het leven gekomen, de vier andere raakten gewond. Alle vijf de mannen komen uit Herwijnen.

De auto reed rond 18.00 uur over de Graaf Reinaldweg in de richting van Herwijnen toen het verkeersongeval plaatsvond. Uit eerste onderzoek blijkt dat de auto vermoedelijk aan de rechterzijde van de weg in de berm is terechtgekomen waarna de bestuurder de macht over het stuur is kwijtgeraakt. De auto is vervolgens aan de linkerkant van de weg tegen een boom gebotst.

De 31-jarige man uit Herwijnen overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vier andere inzittenden in de leeftijd van 21 tot en met 29 jaar raakten gewond, waarvan drie zeer ernstig. 

De brandweer heeft geholpen bij het bevrijden van de inzittenden. De traumahelikopter is ter plaatse gekomen en een trauma arts heeft eerste hulp verleend. Hierna zijn de vier mannen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het verkeersongevallenteam van de politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. Het is momenteel ook nog onduidelijk wie de bestuurder van de auto was.

Provincie:
Blik op 112: