zondag, 28. december 2014 - 14:15

Een dode en twee gewonden bij botsing met stadsbus

Een dode en twee gewonden bij botsing met stadsbus
Foto: Archief EHF
Nijmegen

Zaterdagmiddag rond 16.45 uur vond op de T-kruising OC Huismanstraat met de Cantatestraat een aanrijding plaats tussen een personenauto en een stadsbus. Politie en ambulancedienst rukten onmiddellijk uit voor de hulpverlening.

Een 78-jarige inwoner van Nijmegen, die als bijrijder in de auto zat, werd meteen gereanimeerd. Dit mocht niet meer baten, hij overleed even later in het ziekenhuis. Twee andere inzittenden van de auto raakten gewond.

De auto werd bestuurd door een 22-jarige Nijmegenaar. Hij liep bij de aanrijding een snee in zijn hoofd op en is daarvoor door ambulancepersoneel behandeld. Een jongen van 9 uit Nijmegen is met een beenbreuk per ambulance naar het UMC St Radboud overgebracht. Een vrouwelijke vierde inzittende van de auto bleef ongedeerd. In de bus zat zover bekend behalve de chauffeur nog één passagier; zij bleven eveneens ongedeerd.

Onderzoek naar toedracht
De twee betrokken bestuurders zijn door de politie gehoord. De afdeling Verkeersongevallenanalyse (VOA) heeft technisch (sporen)onderzoek gedaan aan de voertuigen en de weg. Op basis van de informatie van het politieonderzoek tot nu toe is het volgende bekend over de toedracht. De 22-jarige bestuurder reed over de Cantatestraat en sloeg rechtsaf naar de OC Huismanstraat. Daar kwam uit tegengestelde richting, vanuit de richting van de Neerbosscheweg, een stadsbus. Vermoedelijk heeft de Nijmegenaar een te ruime bocht genomen en is daardoor tegen de bus aan gebotst. Het technisch onderzoek wordt zondag nog voortgezet.

Provincie:
Blik op 112: