vrijdag, 28. november 2014 - 15:49 Update: 29-11-2014 11:38

Eén op de drie kinderen wil komst internetpolitie

Eén op de drie kinderen wil internetpolitie
Foto: EHF
Den Haag

Eén derde van de kinderen zou graag zien data er een speciale internetpolitie komt, bijvoorbeeld om daar online vragen aan te kunnen stellen. Veilig internet, bescherming tegen schadelijk materiaal en goed geregelde privacy. Dat vinden kinderen het meest belangrijk wanneer het gaat om hun online activiteiten.

Dat blijkt uit grootschalig onderzoek van Mediawijzer.net. Meer dan twintigduizend ouders en kinderen uit groep 7 en 8 (10-12 jaar) deden mee aan het onderzoek. Volgens kinderen hebben scholen een voorname taak: dit is de plek waar ze willen leren om veilig te internetten, zichzelf online te presenteren en met cyberpesten om te gaan. Ouders zien het mediawijs maken van hun kinderen juist als iets wat ook thuis moet gebeuren.

Deze en meer onderzoeksresultaten zijn vrijdag door een kinderpanel gepresenteerd tijdens een persconferentie in het Haagse Nieuwspoort. Eerste en Tweede Kamerleden Joris Backer (D66), Norbert Klein (Fractie Klein) en Mohammed Mohandis (PvdA) waren aanwezig om de resultaten in ontvangst te nemen. Het onderzoek naar mediawijze kinderrechten maakt deel uit van de vijfde Week van de Mediawijsheid, die vrijdag wordt afgesloten.

Categorie:
Provincie: