dinsdag, 16. september 2014 - 11:10

Eerlijke vinder door politie aangehouden

Foto van portemonnee | Archief FBF
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De politie heeft vrijdag 12 september een 45-jarige inwoner uit Amsterdam als verdachte aangehouden in verband met bedreiging.

De man eiste geld van het slachtoffer in ruil voor een gevonden portemonnee. De man is in vrijheid gesteld en moet zich 19 september verantwoorden voor de politierechter.

Het slachtoffer, een 23-jarige vrouw, raakte donderdag 11 september rond 18.45 uur haar portemonnee kwijt, nadat zij was aangesproken door een man, die haar de weg vroeg. In de portemonnee zaten o.a. haar rijbewijs, een kentekenbewijs, een creditcard en een pinpas.

De volgende dag was er een briefje op haar voordeur geplakt, waarin iemand aangaf dat hij haar portemonnee had gevonden. Toen zij contact opnam met deze man, eiste hij vindersloon voor het terugbezorgen van haar portemonnee met inhoud en sprak daarbij dreigende taal uit als ze er niets voor over zou hebben.

De vrouw sprak af bij een supermarkt om de overdracht van de portemonnee tegen betaling van 30 euro plaats te laten vinden. Na de overdracht hield de politie, die door de vrouw was gewaarschuwd, de man aan.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):