vrijdag, 24. oktober 2014 - 22:08 Update: 25-10-2014 9:25

Eerste gouden plaat van Johnny Jordaan geveild voor meer dan 2000 euro

Eerste gouden plaat van Johnny Jordaan geveild voor meer dan 2000 euro
Foto: Catawiki
Amsterdam

De eerste gouden plaat van Johnny Jordaan is vanavond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor meer dan 2.000 euro. De gouden plaat was onderdeel van een grote veiling met in totaal meer dan 100 gouden platen.

De gouden plaat van Johnny Jordaan is bijzonder omdat deze in 1956 aan hem werd uitgereikt voor de verkoop van 1 miljoen exemplaren van de single 'Parel van de Jordaan / Bij ons in de Jordaan'. Het was de allereerste single in Nederland waarvan er 1 miljoen exemplaren werden verkocht. De veiling met gouden platen bracht in totaal meer dan 25.000 euro op.

Veel belangstelling

Veilingmeester Raymond Kok was na afloop zeer tevreden met de opbrengst van de gouden plaat van Johnny Jordaan. 'De single werd meer dan 60 jaar geleden uitgebracht, maar nog altijd zijn Johnny Jordaan en de liedjes op deze plaat enorm populair. Dit was dan ook goed te merken aan de belangstelling. Er waren bieders uit heel Nederland, maar toch voornamelijk uit Amsterdam, waar Johnny Jordaan zijn hele leven woonde. De gouden plaat is rechtstreeks afkomstig uit het nalatenschap van Johnny Jordaan. De nieuwe eigenaar heeft dus iets heel bijzonders in huis gehaald'.

 

Categorie:
Provincie: