vrijdag, 18. juli 2014 - 22:19 Update: 19-07-2014 8:05

Eerste plakkerige landelijke tropische dag vandaag een feit

Eerste plakkerige landelijke tropische dag een feit
Zeist

Donderdag 18 juli is officieel de eerste tropische dag van het jaar geworden. Rond 13.50 uur werd in De Bilt de 30 gradengrens overschreden en kunnen we spreken van een officiële landelijke tropische dag zo meldt weeronline.nl vrijdagavond.

In Eindhoven is het momenteel het warmst met 32 graden. Om 12.10 uur ging het kwik in Eindhoven en Hoek van Holland vandaag als eerste door de 30 gradengrens.

Tropennacht, morgen nog warmer
Na een warme zomeravond volgt een zeer zachte zomernacht. In Zeeland en in de grote steden daalt de temperatuur niet beneden 20 graden en is sprake van een zogenaamde tropennacht volgens de meteorologen van weeronline.nl.

Zaterdag nop warmer!
Morgen doen we er qua hitte nog een schepje bovenop. Ook op de Wadden wordt de tropische 30 graden behaald. Dit is iets wat niet elk jaar gebeurt! De maxima liggen morgen rond 33 graden, maar in het zuidoosten wordt het op sommige plaatsen zelfs 35 graden. 

In het noordoosten wordt het opnieuw een zeer zonnige dag met wat sluierbewolking. In de rest van het land trekken in de loop van de dag wat dikkere wolkenvelden over, waardoor de zon soms waterig zal schijnen. In Zeeland is het niet uitgesloten dat ’s middags een lokale (onweers)bui ontstaat, maar de kans is klein.

Provincie: