zondag, 20. juli 2014 - 17:33 Update: 20-07-2014 17:35

'Eigen vermogen Feyenoord inmiddels positief'

foto van feyenoord stadion | fbf
Foto: fbf
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws)
Feyenoord is de financiële nood volledig te boven.

De Zuid-Rotterdammers verdienden in totaal bijna 27 miljoen euro aan zomertransfers.

Graziano Pellè (Southampton), Daryl Janmaat (Newcastle United) en Bruno Martins Indi (FC Porto) vertrokken onlangs naar het buitenland. Algemeen directeur Eric Gudde noemt het vertrek van het drietal een sportieve aderlating. Vanuit financieel oogpunt zorgt de leegloop echter wel voor tevreden gezichten in De Kuip. De financiële problemen van de voorbije jaren zijn nu verleden tijd.

"We hadden al nauwelijks meer schulden, maar nog wel een negatief eigen vermogen. Door de transfers hebben we inmiddels een positief eigen vermogen. Vier jaar geleden hadden we nog een schuld van 35 miljoen euro en nu staan we ergens in de plus", aldus Gudde tegenover RTV Rijnmond.

Onduidelijk is nog wat Feyenoord mag herinvesteren. "We gaan in samenhang met de Vrienden van Feyenoord (in bezit van 49 procent van de aandelen, red.) bekijken hoeveel we gaan herinvesteren en hoe de inkoop van de eigen aandelen gaat plaatsvinden. Bij een negatief eigen vermogen konden we niet meer dan vijftien procent herinvesteren, maar dat percentage loopt nu fors op."

Categorie:
Provincie:
Tag(s):