dinsdag, 8. april 2014 - 11:32 Update: 03-07-2014 0:38

Eigenaar schoonmaakbedrijf bedreigd

foto van schoonmaker | fbf archief
Foto: fbf archief
Waalwijk

De eigenaar van het Brabantse schoonmaakbedrijf Budget Cleaning Brabant uit Waalwijk, die in een advertentie alleen om Hollands personeel vroeg, is bedreigd.

Het bedrijf kreeg bezoek van 4 buitenlanders die te kennen gaven dat het bedrijf moest stoppen met de advertenties als hij nog langer wilde leven. Uiteindelijk vertrokken de 4 weer. 

Met de advertentie die in een hoop regionale kranten is afgedrukt vraagt het bedrijf met klem om nieuwe werknemers "van HOLLANDSE bodem".
In een reactie laat het bedrijf op Facebook weten: ''Wij zouden discrimineren.......Whahahahahah. Wij zijn een hollands bedrijf met nederlandse werknemers.....

''Zelfs konining Máxima komt er niet in''

Tegenover Omroep Brabant laat Eigenaar Wesley de Laat weten dat ook Polen, Marokkanen of andere allochtonen er bij het bedrijf niet inkomen. "Achmed en Ali zullen vast hele goede mensen zijn, maar ik hoef hen niet", zo laat De Laat weten. ''Zelfs koningin Máxima, als ze er al behoefte aan zou hebben, is niet welkom als medewerker. "Die komt er ook niet in."

Volgens de Laat blijkt uit marktonderzoek dat iedereen liever een Hollander dan een allochtoon heeft. Alleen niemand durft het openlijk uit te spreken." Het College voor de Rechten van de Mens ziet dat iets anders. "Meneer heeft een interessante advertentie geplaatst", zegt Marysha Molthoff van het College. "En het hoeft niet fout te zijn - hij mag een mening hebben - maar een bedrijf moet zich wel houden aan de regels in Nederland."