zaterdag, 17. mei 2014 - 0:15 Update: 03-07-2014 0:36

Einde liquidatiedreiging Valkenswaard

foto van preventief te fouilleren | fbf
Foto: fbf archief
Valkenswaard

Op last van de Burgemeester was een groot gedeelte van het centrum van Valkenswaard tussen vrijdagavond 16 mei 18 uur en zaterdagochtend 17 mei 6 uur aangewezen als veiligheidsrisico gebied.

Met toestemming van de officier van justitie kon de politie in dat gebied een ieder fouilleren . Deze maatregelen waren ingesteld naar aanleiding van informatie dat er die avond en nacht een vergeldingsactie op handen. De hele avond en nacht is er niets gebeurd wat met de vergeldingsactie verband zou kunnen houden.

Wel zijn twee mannen vrijdagavond 16 mei 2014 om 21.40 uur aangehouden verdacht van diefstal van muntgeld. De twee mannen wilden in het centrum van Valkenswaard een horecagelegenheid binnengaan. Ook deze twee mannen werden gefouilleerd in verband met de genomen maatregelen. Bij één van de mannen, een 38 jarige inwoner van Nootdorp, trof de politie een apparaatje aan waar de herkomst niet duidelijk van was. Ook werd de auto waarmee de mannen gekomen waren onderzocht. Hij was eigendom van de andere man, een 56 jarige inwoner van 's-Gravenhage,. Daar troffen de agenten een tas aan met een grote hoeveelheid munt geld. Ook lagen er meer soortgelijke apparaatjes in de auto. Het vermoeden is dat je met de apparaatjes de sloten van muntgeld automaten kan beïnvloeden en dan het muntgeld weg kan nemen. Het tweetal werd aangehouden en naar het bureau gebracht. De auto is in beslag genomen. De zaak wordt verder onderzocht.