zondag, 29. juni 2014 - 11:40 Update: 03-07-2014 0:33

Eindhovenaar in woning overvallen

Foto van vuurwapen
Foto: Archief FBF.nl
Eindhoven

Zaterdag werd aan het einde van de middag een bewoner van de Tartinistraat in zijn woning door enkele gewapende mannen overvallen.

Het slachtoffer raakte daarbij gewond en werd voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Rond 17.30 uur drongen meerdere mannen via de voordeur de woning binnen en overmeesterden de bewoner die daarbij gewond raakte. De mannen, waarvan tenminste één in het bezit was van een vuurwapen, gingen er kort daarna vandoor met de witte BMX X6 personenauto van het slachtoffer. Deze auto werd ruim een uur later onbeheerd door de politie aangetroffen op de Genneperweg en voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie startte direct in en bij de woning een technisch sporenonderzoek en ook de omgeving van de aangetroffen auto werd nauwlettend bekeken. Van de daders ontbreekt vooralsnog elk spoor. Of de overvallers behalve de auto nog andere buit hebben meegenomen is nog niet duidelijk. Het slachtoffer mocht na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis.

Getuigen

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de overval of informatie hebben die kan helpen achter de identiteit van de daders te komen. De verdachten zijn mannen met een donkere huidskleur, die zich mogelijk voor de overval in de omgeving van de woning hebben opgehouden. Misschien verplaatsten ze zich in een auto en is u dat opgevallen? Of mogelijk heeft u de gestolen BMW zien rijden met één of meerdere verdachten? Iedereen die denkt informatie te hebben en deze nog niet met de politie heeft gedeeld, wordt met klem verzocht zich te melden. Belt u daarvoor met de recherche in Eindhoven via het landelijk politienummer 0900-8844. U kunt uw informatie eventueel anoniem kwijt via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112: