zondag, 18. mei 2014 - 22:37 Update: 03-07-2014 0:36

Elle van Rijn krijgt haatmail na kritiek op Wilders

Foto van Geert Wilders | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Hilversum

In het tv-programma WNL waarin Elle van Rijn en Geert Wilders beiden te gast waren, liet Van Rijn duidelijk merken dat zij niet veel op heeft met het gedachtegoed van de PVV.

Na haar optreden in de talkshow heeft de actrice en schrijfster veel haatmails ontvangen en is ze bedreigd. Dit melden verschillende media zondag.

Wilders betoogde in het programma dat uit onderzoek zou zijn gebleken dat 43 procent van de Nederlanders het eens is met zijn standpunten over minder Marokkanen in Nederland. Maar Elle van Rijn geloofde daar niets van en gaf tegengas. Van Rijn: 'U strooit maar wat met getallen en eerlijk gezegd klopt daar geen zak van! Ik zou wel een onderzoeksbureau aan het werk willen zien die dat soort cijfers aan de kaak stelt.'

Sinds haar optreden van zondagochtend wordt Elle van Rijn bedreigd. In het Radio I programma De Pershoek liet zij zondagmiddag weten dat ze aangifte gaat doen vanwege de haatmailtjes. Elle is nogal geschrokken van de reacties. Zo werd zij uitgemaakt voor 'vieze linkse stronthoer' en kreeg zij mailtjes met 'Je zult het wel merken. Binnenkort een mes tussen je tieten, vuile fokmachine'.

Gelukkig kreeg Elle ook positieve mailtjes. Tegen de Telegraaf liet Elle weten: 'Het punt dat ik naar Wilders wilde maken en dat ik ook naar aanleiding van de hatespam zou willen maken is: waarom is elke nuance verdwenen? Op deze manier wordt een samenleving vol haat gecreëerd, die gebaseerd is op louter angst. Samenwerken in plaats van tegenwerken. Verder was ik daar ter promotie van mijn boek en onthoud ik mij van commentaar.'