woensdag, 12. februari 2014 - 13:24 Update: 03-07-2014 0:42

Els Borst door uitwendig letsel omgekomen

Foto van NFI in Rijswijk | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bilthoven

Uit de sectie, die dinsdag bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk op het lichaam van Els Borst is verricht, is gebleken dat zij door lichamelijk letsel is komen te overlijden.

Sectie bij NFI
De gegevens van de recherche, de schouw en het forensische onderzoek dat maandag al werd verricht, konden niet uitwijzen hoe zij is komen te overlijden. Daarom is dinsdag sectie verricht op het lichaam om meer duidelijkheid te krijgen.

De politie heeft woensdag bevestigd dat er letsel op het lichaam van Borst is aangetroffen. De sectie heeft geen eenduidig antwoord kunnen geven over hoe het letsel is ontstaan.

Letsel oorzaak overlijden
Er is door het NFI wel vastgesteld dat het letsel de oorzaak is van het overlijden van Borst. De politie is nu bezig verder te onderzoeken of dit letsel ten gevolge van een ongeluk is of dat er sprake is van een misdrijf.

Bekenden van haar troffen mevrouw Borst maandag levenloos aan bij haar woning. De hulpdiensten werden gewaarschuwd en omdat de oorzaak van het overlijden niet kon worden vastgesteld, startte de politie direct een onderzoek.