woensdag, 12. februari 2014 - 12:57 Update: 03-07-2014 0:42

EOD ingeschakeld na vondst wapens en munitie in woning

Foto van auto EOD | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Doetichem

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) en de politie hebben op woensdag 12 februari uit een woning in het centrum van Doetinchem bij een verzamelaar enkele verboden oorlogsspullen in beslag genomen.

Melding

De politie kreeg de avond ervoor een melding, dat er mogelijk een verboden explosief in de woning van een 53-jarige Doetinchemmer lag. De EOD werd geïnformeerd en medewerkers van deze dienst kwamen naar de Achterhoek.

Verzamelaar

Aangezien er meerdere lege hulzen, patronen, gedemonteerde handgranaten, geweerlopen en andere spullen werden aangetroffen, werd besloten om de woning af te sluiten en te verzegelen. Aangezien er geen gevaar voor omwonenden was, werd niet tot ontruiming overgegaan. De bewoner was tijdelijk ergens anders ondergebracht.

Verder onderzoek

Woensdagochtend werd het onderzoek door de EOD en de politie voortgezet. De gemeente was geïnformeerd en de politie heeft aanwezige aanwonenden op de hoogte gesteld van het onderzoek.

Er zijn meerdere voorwerpen die onder de Wet Wapens en Munitie vallen inbeslaggenomen en voor nader onderzoek meegenomen. De Doetinchemmer wordt over zijn verzameling verhoord en indien hij in overtreding is geweest, wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):