woensdag, 5. februari 2014 - 8:06 Update: 03-07-2014 0:43

Eredivisie gaan niet door vanwege nucleaire top

Foto van voetballers | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Vanwege de nucleaire top in Den Haag, die op 24 en 25 maart wordt gehouden, komt de eredivisie voetbal in het weekend ervoor stil te liggen.

Door de strenge beveiliging van de top zijn dan te weinig politiemensen beschikbaar om de veiligheid rondom de voetbalwedstrijden te garanderen en dus hebben de burgemeesters van de negen speelsteden besloten de thuisduels te schrappen. Dit schrijft de Telegraaf woensdag.

Het gaat om het weekende van 21 en 22 en 23 maart in de aanloop naar de nucleaire top van 24 en 25 maart. Op die top komen 58 wereldleiders samen en er moeten zo'n 13.000 agenten worden ingezet om hen te beveiligen.

Als de wedstrijden niet doorgaan, worden zo'n 180.000 stadionbezoekers hiervan de dupe, zo stellen de voetbalclubs. Het is ook  niet zeker of de halve finale van de beker tusen AZ en Ajax (op 26 en 27 maart) kan doorgaan. De krant schrijft dat de voetbalbond een brandbrief aan minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft gestuurd, waarin de KNVB om opheldering vraagt. Tevens vraagt de KNVB om de beslissing door de burgemeesters (Alkmaar, Enschede, Heerenveen, Eindhoven, Waalwijk, Groningen, Utrecht, Almelo en Deventer) terug te draaien.

Categorie: