zondag, 27. juli 2014 - 10:33 Update: 27-07-2014 10:50

Ernstige hoofdwonden voor man na achtervolging met politie

Foto van ambulances in het donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Bosch

In de nacht van zaterdag op zondag is een 35-jarige man uit 's-Hertogenbosch rond 1.30 uur gewond geraakt na een achtervolging met de politie. dit meldt de politie zondag.

Hij negeerde diverse stoptekens, belaagde een motoragent en botste uiteindelijk tegen een politieauto.

Kort daarvoor stond een motoragent op de Vughterstraat toen vanuit het Heetmanplein een scooter zonder verlichting aan kwam rijden. De bestuurder droeg geen helm en negeerde een stopteken van de agent. Hij keerde zijn scooter en ging er met hoge snelheid vandoor in de richting van het Heetmanplein. Samen met een collega zette de agent daarop de achtervolging in.

Achtervolging
Tijdens de achtervolging negeerde de scooterrijder diverse stoptekens en sneed hij de motoragent af. Tot twee keer toe schopte hij de agent meerdere keren tegen het been, die daardoor met zijn motor uit balans raakte. Op de Westwal kon een aantal passerende personenauto's de scooter net ontwijken.

Aanrijding
Via onder meer de Van Der Does De Willeboissingel, het Capucijnenlaantje, het Julianaplein en de Oranje Nassaulaan, reed de verdachte vervolgens bij het Stationsplein tegen een stilstaande politieauto en kwam ten val. Onder meer verkeerspecialisten van een andere eenheid doen onderzoek naar de aanrijding.

Ziekenhuis
De verdachte is opgenomen in het ziekenhuis met ernstige hoofdwonden en een gebroken middenhandsbeentje. De scooter bleek onverzekerd en de Bosschenaar niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De agent heeft aangifte gedaan en de verdachte, die in het ziekenhuis is, aangehouden.

Provincie:
Blik op 112: