woensdag, 5. maart 2014 - 22:33 Update: 03-07-2014 0:41

EU steunt Oekraïne met 11 miljard euro

Foto van Euro cent | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Brussel

De Europese Commissie heeft woensdag overeenstemming bereikt over een steunpakket ter grootte van 11 miljard euro voor Oekraïne. Dit meldt de EU woensdag.

Deze maatregelen moeten worden gezien als de bijdrage van de Commissie om de ​Europese en internationale inspanningen om economische en politieke hervormingen in Oekraïne te ondersteunen, en zullen aan de Europese staatshoofden en regeringsleiders op hun buitengewone vergadering op donderdag 5 maart worden gepresenteerd.

"De meest directe prioriteit van de EU bij te dragen tot een vreedzame oplossing van de huidige crisis, met volledige inachtneming van het internationaal recht", aldus voorzitter Barroso. "Tegelijkertijd moet de internationale gemeenschap zich mobiliseren om Oekraïne te helpen stabiliseren uit hun economische en financiële situatie. De Europese Commissie stelt vandaag een pakket aan maatregelen voor om de betrokken, en op hervormingen georiënteerde regering te helpen bij de wederopbouw van een stabiele en welvarende toekomst voor Oekraïne.  De ondersteuning van ten minste € 11.000.000.000,- in de komende paar jaar wordt opgebracht door de EU-begroting en de in de EU gevestigde internationale financiële instellingen."

Categorie:
Tag(s):