dinsdag, 11. maart 2014 - 12:43 Update: 03-07-2014 0:40

Euromunt van 2 euro Beatrix brengt 1.200 euro op

foto van euromunt

Een munt uit de serie met de laatst geslagen 2 euro munten met een afbeelding van voormalig Koningin Beatrix heeft gisteravond tijdens een muntenveiling ruim 1.200 euro opgebracht.

De veiling vond plaats bij Catawiki (www.catawiki.nl), online veilinghuis voor verzamelaars. Beatrix nam in 2013 afscheid als Koningin, de laatste munten met haar beeltenis werden in december 2013 geslagen. Alle nieuwe Nederlandse Euromunten die door de Nederlandse munt in omloop worden gebracht hebben inmiddels een afbeelding van Koning Willem Alexander.

Verzamelaars
De afbeelding van Koning Beatrix prijkte sinds de komst van de euro in 2002 op alle officiële Nederlandse munten. Daar is met deze munt een einde aan gekomen. De laatste 2 euromunten zijn in een beperkte oplage geslagen op een speciale bijeenkomst. Volgens veilingmeester Jos Zinkstok van Catawiki is deze munt op dit moment zeer gewild bij verzamelaars. ''Naast de beperkte oplage heeft deze munt voor veel verzamelaars vooral een nostalgische waarde. Beatrix is 23 jaar lang ons staatshoofd geweest en er zijn ontelbare munten met haar afbeelding geslagen, maar als verzamelaar wil je natuurlijk graag de laatste hebben. Er was dan ook veel belangstelling voor de munt''.

Provincie:
Tag(s):