donderdag, 20. maart 2014 - 22:30 Update: 03-07-2014 0:40

Europa League-droom AZ blijft bestaan

Europa League-droom AZ blijft bestaan

Het is ze gelukt! AZ heeft vanavond een ticket voor de kwartfinales van de Europa League in de wacht gesleept. Op een bizar slecht veld lukte het de Alkmaarders om Anji Makhackhala op 0-0 te houden.

Aangezien het in Alkmaar 1-0 werd voor de ploeg van trainer Dick Advocaat, is deze uitslag voldoende om zich bij de laatste acht te voegen. Een knappe prestatie. Advocaat bekeek het duel vanaf de tribune, omdat hij geschorst was wegens aanmerkingen op de leiding vorige week.

Eerste helft
Grote problemen kenden de roodhemden niet, al was het Anji dat naarstig op jacht ging naar de openingstreffer. In de beginfase resulteerde dat in een mogelijkheid voor Grigalov, maar zijn inzet ging hard en ruim over. Tien minuten voor de thee was het AZ dat op een uitstekende plek mocht aanleggen voor een vrije trap, nadat Poulsen naar de grond werd gewerkt. Nemanja Gudelj ging achter de bal staan en krulde de bal bekijken op het doel. Maar zijn poging belandde via de buitenkant van de paal aan de verkeerde kant van het doel. Met een 0-0 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

Tweede helft
Vlak na rust was het Berghuis met een goede mogelijkheid, maar hij twijfelde te lang. Hij wilde koste wat kost met links uithalen en dat liep op niets uit. AZ rook vuur en nam het doel van Anji-goalie Kerzhakov onder vuur via Johannsson. Maar zijn afstandsschot werd met moeite gekeerd door de doelman. Twintig minuten voor tijd kreeg Poulsen het op zijn heupen, die de bal aan Berghuis bezorgde. Maar de flankaanvaller faalde oog-in-oog met de keeper en zag zijn stiftje in het zijnet belanden. Anji probeerde de openingstreffer te forceren, maar voor de Russen zat er niet meer in het vat, al kwamen de Alkmaarders goed weg. In de slotfase belandde een vrije trap van Anji net naast het doel van Esteban. Vlak voor het laatste fluitsignaal kregen de Russen een rode kaart, nadat Steven Berghuis op een leeg doel afrende. Kerzhakov was namelijk mee naar voren, maar zag een counter van AZ tegemoet. Mkrtchyan trok aan de noodrem en moest vertrekken. Eindstand: 0-0.

Categorie:
Tag(s):
az