zaterdag, 15. maart 2014 - 13:01 Update: 03-07-2014 0:40

Ex-leadzanger Cats Cees Veerman in Indonesië overleden

Foto van gitaar band muziek zang | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Volendam

In de nacht van vrijdag op zaterdag is oud-bandlid Cees Veerman van de legendarische Volendamse band The Cats overleden. Dit heeft het management van de band zaterdag bekendgemaakt.

Zanger en gitarist Cees Veerman emigreerde twee jaar geleden naar Indonesië waar hij woonde. Daar is hij vannacht in zijn slaap overleden.

The Cats heette in eerste instantie The Mystic Four, ontstaan uit een samenvoeging van Electric Johnny and the Skyriders (Arnold en Cees) en de Everly Kosters (Piet en Jaap). Later veranderde de naam in The Blue Cats waarin drummer Theo Klouwer de gelederen kwam versterken.

Manager Jan Buys
De band kon (mede) opgericht worden door een lening van Jan Buys, hun latere manager. Dit was de vriend en latere echtgenoot van de zus van Jaap Schilder, een van de leden van The Cats. De groep had de grootste successen in de periode 1968 - 1972.


Piet Veerman
Halverwege de jaren '80 verliet Piet Veerman de groep. Hij scoorde een solo-hit met het nummer Sailin' home.

Lintje
Op 23 maart 2006 werden The Cats benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De bandleden Cees Veerman, Piet Veerman, Jaap Schilder en Arnold Mühren kregen de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Volendam.