woensdag, 7. mei 2014 - 13:18 Update: 03-07-2014 0:36

Explosie bij huis lid Bandidos Susteren

Foto van recherche tijdens onderzoek bij auto | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De gemeente Echt-Susteren en de politie hebben aan de Ruitersweg in Susteren extra maatregelen genomen na een explosie die twee huizen en een auto zwaar beschadigde. In een van de huizen woont een lid van de motorclub Bandidos.

Burgemeester Hessels zegt 'We leven mee met de inwoners en begrijpen hun ongerustheid. Het past niet bij een klein stadje als Susteren om geconfronteerd te worden met dit soort geweld. Om de veiligheid in Susteren te garanderen, nemen we daarom verschillende maatregelen.'

Om dit te realiseren heeft men een noodverordening ingesteld die de politie toestemming geeft om preventief te fouilleren. De politie zal surveilleren op de plaats van de explosie en in de omgeving van de Ruiterweg. Donderdag zullen er camera's worden geplaatst om permanent toezicht te houden. Daarnaast zijn er verkeersremmende maatregelen op de Ruitersweg. 

'We willen hiermee voorkomen dat een dergelijk incident nogmaals plaatsvindt zodat de rust en het gevoel van veiligheid terugkeert in Susteren', aldus burgemeester Hessels.

 

 

Provincie: