dinsdag, 18. februari 2014 - 8:08 Update: 03-07-2014 0:42

Explosie en brand in flat Ridderkerk leidt tot 3 gewonden

Ridderkerk

In de nacht van maandag op dinsdag zijn bij een explosie in een flat aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk drie mensen gewond geraakt.

Na de explosie brak brand uit. Dit meldt RTV Rijnmond dinsdag. De explosie vond iets voor half vier plaats in een woning op de tweede verdieping. De bewoner van het appartement en twee omwonenden hadden brandwonden en moesten per ambulance naar een ziekenhuis worden overgebracht. Nog eens vijf mensen zijn ter plaatse behandeld omdat zij rook hadden ingeademd.

De brandweer, die binnen vijf minuten opschaalde naar grote brand, rukte met groot materieel uit en kreeg het vuur snel onder controle. De explosie die aan de brand vooraf ging, veroorzaakte een flinke ravage. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio ligt 'een deel van de pui eruit'. De politie heeft zeker zes woningen ontruimd en acht personen geëvacueerd.  De meeste van hen konden zelf een onderkomen vinden bij familie of vrienden. Een gezin werd elders opgevangen. De brand is inmiddels helemaal geblust.

Provincie: