zaterdag, 27. september 2014 - 14:26 Update: 27-09-2014 20:19

Explosie verwoest flatwoning in Rozenburg

Rozenburg

In een flatgebouw aan de Iependaal in Rozenburg (ZH) heeft zaterdagochtend een explosie plaatsgevonden in een woning op de 4e verdieping. Na de explosie ontstond een felle maar korte brand.

Het vuur verspreidde zich via de spouwmuur over een gedeelte van het flatgebouw. De brandweer schaalde op naar grote brand. De woning op de 4e verdieping is totaal verwoest. Ten tijde van de explosie was niemand in de woning aanwezig. Het speciale COBRA-blussysteem kwam ter plaatse. Met een speciale hogedrukspuit kan er door muren heen worden geblust om branden in spouwmuren te doven zonder de hele muur te hoeven slopen.

Bij de brand is een brandweerman lichtgewond geraakt. Hij liep ten tijde van zijn werkzaamheden een snijwond op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling. Auto's die stonden geparkeerd in de directe omgeving zaten nadien vol met as en roetdeeltjes die waren vrijgekomen bij de brand. 

Het is op dit moment nog onbekend hoe de explosie heeft kunnen ontstaan. Omwonenden moesten hun huis uit. Acht mensen worden elders opgevangen. Ze kunnen waarschijnlijk pas op zijn vroegst zondag terug naar huis. De politie is een onderzoek gestart. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):