zaterdag, 11. oktober 2014 - 20:58 Update: 11-10-2014 21:20

F-16's Nederland voeren nieuwe luchtaanvallen uit op ISIS in Irak

F-16's Nederland voeren nieuwe luchtaanvallen uit op ISIS in Irak
Foto: Defensie

Nederlandse F-16’s zijn vrijdag en zaterdag opnieuw in actie gekomen boven Irak. Samen met gevechtsvliegtuigen van het Amerikaanse leger bestookten zij doelen van ISIS op de grond. Dit heeft het Amerikaanse leger zaterdag bekendgemaakt.

Daarnaast voerde de Amerikaanse troepen verschillende airdrops met benodigdheden voor de Iraakse veiligheidstroepen op verzoek van de Iraakse regering uit zo meldt de VS. 

In Syrië, ten noorden van Kobani werden vier luchtaanvallen uitgevoerd waarbij een ISIS commando- en controle faciliteit, een ISIS enscenering gebouw en twee kleine ISIS eenheden werden getroffen. Twee luchtaanvallen ten zuiden van Kobani verwoestte drie ISIS vrachtwagens. Bij deze aanvallen werden Amerikaanse bommenwerpers en gevechtsvliegtuigen ingezet. 

In Irak, werd bij een luchtaanval ten noorden van Tal Afar een kleine ISIS eenheid en een ISIS gewapende voertuig geraakt. Twee luchtaanvallen ten noordwesten raakten  twee kleine ISIS eenheden. Bij deze luchtaanvallen werden zowel Nederlandse F-16’s ingezet als Amerikaanse gevechtsvliegtuigen. 

Alle vliegtuigen hebben de aangevallene gebieden veilig verlaten. Op verzoek van de Iraakse regering, hebben Amerikaanse vliegtuigen van diverse vliegbases in het Centcom operatiegebied 36 containers gedropt met daarin 7.328 halal maaltijden, 2.065 liter water en 16.000 kilo munitie voor de Iraakse veiligheidstroepen in de buurt van Bayji.

Lees alles over:
Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):