maandag, 17. november 2014 - 12:27 Update: 17-11-2014 13:08

Facebook komt met sociaal zakelijk netwerk

Facebook komt met sociaal zakelijk netwerk
Foto: Facebook

Is Facebook al heel succesvol met het eigen sociale netwerk, het bedrijf komt nu binnenkort met een netwerk voor de zakelijke markt: Facebook at Work. Dit meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

Volgens de krant gaat Facebook at Work er hetzelfde uitzien als het Facebook dat we al kennen, alleen hebben zakelijke contacten geen toegang tot foto's, video's en status-updates die je privé doet. Doel is een werkinstrument aan te bieden waarmee je op kantoor kunt chatten, vergaderen en samenwerken met collega's en ook professionele contacten kunt beheren.

Facebook wil gebruikers winnen in de kantoorwereld. Het zakelijke sociaal netwerk zal onder andere met Linkedin moeten concurreren. Daarnaast zou Facebook werken aan een manier om samen documenten te bewerken. Daarmee zou het sociale netwerk de concurrentie aangaan met Microsoft Office en Google Docs. 

Er zijn vooralsnog geen plannen om geld te vragen voor de dienst. Men hoopt dat door het nieuwe zakelijke netwerk meer mensen hun tijd doorbrengen op Facebook en dat er dus meer advertenties getoond kunnen worden.

Categorie:
Tag(s):