donderdag, 8. mei 2014 - 21:22 Update: 03-07-2014 0:36

Familie beroofd in trein, politie zoekt omstanders

Foto van trein en passagiers | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roermond

Een groep vrouwen en kinderen zijn donderdagmiddag in de trein beroofd toen zij bijna op station Roermond waren. Dit meldt de politie donderdagavond.

'Met veel geweld en geholpen door omstanders kon de dader uiteindelijk door de politie worden overgebracht naar het politiebureau', aldus de politie.

De trein kwam rond 15:00 uur bijna tot stilstand in Roermond toen de dader zijn kans schoon zag. Hij greep een tasje en Iphone weg bij de groep en wilde met zijn buit verdwijnen via station Roermond. De dames kregen onder meer klappen en een kopstoot van de agressieve dader.

Gelukkig hielpen twee mannen de slachtoffers en uiteindelijk kon de man met moeite onder controle worden gebracht. Intussen was ook aan de noodrem getrokken zodat de dader niet kon vluchten. De gealarmeerde politie kon hem met flink wat verzet overnemen. Het gaat om een 18-jarige man uit Roermond. Hij wordt morgen voorgeleid ter toetsing bij de Rechter Commissaris.

Getuigen gezocht
De twee behulpzame mannen kregen ook het nodige geweld te verduren en volgens een getuige zou een van de mannen door de verdachte gebeten zijn. De politie wil beide mannen graag spreken. Het zou gaan om een man van vermoedelijk Marokkaanse afkomst en een tweede man met een getinte huidskleur. De trein ging na Roermond verder in de richting van Utrecht. Weet u wie deze mannen zijn? Geef deze informatie dan door aan de politie via het landelijk telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie:
Tag(s):