zondag, 15. juni 2014 - 11:26 Update: 03-07-2014 0:34

Families Kris en Lisanne gesterkt in vermoeden misdrijf Panama

Foto van Kris Kremers en Lisanne Vroon | Archief FBF.nl

De families van de twee vermiste meisjes Kris en Lisanne en de autoriteiten in Panama gaan nog altijd uit van een misdrijf.

Hun vermoeden, dat er sprake is van een misdrijf, wordt nog gesterkt door de vondst van een tas met spullen van Kris en Lisanne. Maar een woordvoerder van de families liet zaterdagochtend wel weten 'op dit moment niets uit te sluiten', zo meldt de Volkskrant zondag. De rugzak toebehorend aan de meisje werd gevonden bij een rivier die lastig te bereiken is. Voor een geoefende wandelaar is de rivier al 8 uur lopen vanaf de plek waar de meisjes voor het laatst waren gezien, de Pianistatrail. Het is daarom onwaarschijnlijk dat de meisjes zelf bij de rivier zijn uitgekomen.

Mobiele telefoons, verzekeringspasje,  digitale camera en geld

In de rugzak van Lisanne bevonden zich de mobiele telefoons van het tweetal, een verzekeringspasje, een digitale camera en geld (83 euro), zo liet een woordvoerder van de familie zaterdag weten. Een indiaan die samen met zijn vrouw rijst aan het planten was langs de rivier en verkoeling zocht in het water zou de rugzak hebben ontdekt. Zij waren op de hoogte van de vermissing van Kris en Lisanne en zochten na de vondst direct contact met hun buurman in Boquete die vervolgens de lokale autoriteiten waarschuwde.

Nieuwe gebieden onderzoek

De tas werd gevonden bovenop struiken bij de Rio Culubre in het noorden van Panama. Die rivier is door het slechte weer in het land vermoedelijk gezwollen, waarna de tas is meegevoerd. Toen het water weer daalde, is de tas in de struiken beland, zo meldt de Volkskrant.  Onderzoekers gaan daarom in nieuwe gebieden stroomopwaarts speuren naar sporen van de meisjes, de locatie waar de tas vandaan is gekomen en mensen die meer weten.

Telefoongegevens

De autoriteiten hopen dat zij gegevens uit de telefoons kunnen halen, zoals foto's, sms'jes, whatsapp-berichten en locatiegegevens. Daardoor zou duidelijk kunnen worden of zij contact hebben gehad met mensen die nog niet in beeld waren in het onderzoek.

Categorie:
Tag(s):