maandag, 6. oktober 2014 - 11:22 Update: 06-10-2014 12:34

Fans Willem II doen mee in tv-opname van Smeris

Fans Willem II komen naar Amsterdam voor tv-opname van Smeris
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Twintig Willem II-aanhangers komen maandag voor televisie-opnamen naar Amsterdam.

De Tilburgse supporters van de eredivisionist spelen mee in het tweede seizoen van de politieserie Smeris. De succesvolle serie met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven (politieduo Theo en Willem) speelt zich dit seizoen niet af in Tilburg, maar in Amsterdam, zo schrijft Omroep Brabant. De supporters moeten in de serie een Amsterdamse nachtclub induiken om een feestje te vieren.

Jan van den Dries van de supportersvereniging van Willem II gaat mee als een van de acteurs. Tegen Omroep Brabant zegt hij: 'Ik weet niet precies waarom we die club in moeten, maar we zullen wel van Ajax gewonnen hebben.' Lachend: 'En waarom ook niet. We hebben laatst ook van Feyenoord gewonnen.' Van den Dries vindt het wel leuk om een dagje in de spotlights te staan.: 'Ze hadden ook gewoon een stel acteurs kunnen nemen. Ik ben blij dat ze voor echte Willem II-supporters hebben gekozen.'

In maart wordt seizoen 2 van Smeris uitgezonden. Dan kunnen de Willem II-supporters en de andere figuranten zichzelf terugzien op tv.

Categorie: