woensdag, 12. februari 2014 - 22:17 Update: 03-07-2014 0:42

FC Groningen deelt punten met FC Twente

fbf
fbf

(ELF-Voetbal) FC Groningen en FC Twente hebben woensdagavond in een onderling duel de punten gedeeld. Na negentig minuten spelen stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Krisztian Adorjan bracht de thuisploeg op voorsprong, waarna Dusan Tadic in de slotfase voor de gelijkmaker tekende.

FC Groningen stond al snel op voorsprong in het eigen stadion. Van dichtbij kopte Krisztian Adorjan het openingsdoelpunt binnen. Er was even twijfel of de bal de doellijn wel had gepasseerd, maar de grensrechter had terecht een geldig doelpunt geconstateerd. Ondanks dat Groningen goed aan de wedstrijd begon, was daar in het restant van de wedstrijd weinig van te zien. De thuisploeg gokte op de tegenaanval en had dat enkele keren beter uit kunnen spelen. FC Twente probeerde druk te zetten op FC Groningen, maar was daar weinig succesvol in. Wel kreeg Youness Mokhtar de uitgelezen kans op een doelpunt. De vleugelaanvaller schoot zijn poging echter te zacht in.

In het tweede bedrijf viel hetzelfde spelbeeld te noteren. FC Groningen liet Twente het spel maken en gokte daarbij vooral op de counter. Na de rust liet Michael de Leeuw het twee keer na om FC Twente de genadeklap uit de delen. Omdat Groningen steeds meer in de verdrukking kwam te zitten, speelde het spel zich in de slotfase op één speelhelft af. De gelijkmaker, die niet kon uitblijven vanwege eerdere kansen, viel dan uiteindelijk ook. Op aangeven van Luc Castaignos tikte Dusan Tadic binnen, die daarmee zijn vijfde goal tegen voormalig werkgever FC Groningen maakte.

Vijf minuten voor tijd had Richairo Zivkovic de winnende op zijn schoen liggen. Vanaf drie meter had het talent van FC Groningen alle tijd om uit te halen, maar vergat hij de bal in het doel te werken. Uiteindelijk slaagde beide ploegen er niet meer in om de zege over de streep te trekken, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt.