zondag, 17. augustus 2014 - 21:51

FC Groningen medekoploper na zege op hekkensluiter

FC Groningen medekoploper na zege op hekkensluiter

(ELF-Voetbal/Blik op Nieuws) FC Groningen heeft ook haar tweede Eredivisieduel van het nieuwe seizoen in winst omgezet. Na Go Ahead Eagles (2-3) werd zondag een andere Overijsselse opponent opzij gezet. Heracles Almelo ging met 3-1 ten onder.

Aan de zijde van Heracles Almelo verscheen Denni Avdic aan de aftrap. De aanvaller, eerder deze week op huurbasis overgenomen van AZ, kreeg van trainer Jan de Jonge de voorkeur boven Thomas Bruns, die daardoor op de reservebank plaats moest nemen. Bij de thuisploeg was er uiteraard een plek bij de eerste elf voor Jarchinio Antonia. De vleugelspeler schoot zijn ploeg een week geleden voorbij ex-werkgever Go Ahead Eagles (2-3 winst).

In de Euroborg had Groningen weinig moeite met haar opponent uit Overijssel. Heracles, dat een week geleden geflatteerd onderuitging tegen AZ (0-3), keek al na zeven minuten tegen een achterstand aan. Nick van der Velden wist spits Danny Hoesen in de diepte te bedienen, waarna laatstgenoemde Tjaronn Chery de kans bood de score te openen. Het buitenkansje werd simpel benut door de middenvelder (1-0). Nog voor de rust tekende invaller Michael de Leeuw voor de 2-0 door doeltreffend af te ronden na een pass van Maikel Kieftenbeld. De Leeuw stond op dat moment nog geen honderd seconden in het veld, nadat hij de geblesseerdeRasmus Lindgren had vervangen.

In de tweede helft deed Heracles wat terug. Een prima treffer van Illias Bel Hassani bracht de spanning heel even terug in het duel, maar nog geen vier minuten later hielp Yoëll van Nieffde thuisploeg wederom aan een marge van twee treffers door een vrije trap prachtig raak te krullen (3-1). Hier bleef het bij in Groningen. 

De Noorderlingen staan hierdoor gedeeld aan kop in de Eredivisie. Groningen verloor tijdens de eerste twee duels nog geen punt. Heracles daarentegen slaagde er nog niet in een punt binnen te slepen. De ploeg staat hierdoor op de laatste plaats in de Eredivisie.

Categorie: