woensdag, 19. november 2014 - 10:06 Update: 19-11-2014 10:10

Feyenoord wil kunstgrasverbod in Eredivisie

Feyenoord wil kunstgrasverbod in Eredivisie
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elf Voetbal - BlikOpNieuws) Een opmerkelijk voorstel. Feyenoord wil op de algemene vergadering betaald voetbal op 2 december een plan indienen voor een kunstgrasverbod in de Eredivisie.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Als een meerderheid van de clubs in de Eredivisie en Jupiler League voor het voorstel stemmen, worden de wedstrijdreglementen aangepast.

"We hebben gemerkt dat er steeds meer voorstanders zijn van het voetballen op natuurgras. Het zou mooi zijn als de eredivisie ervoor kiest om niet meer op kunstgras te spelen", zegt technisch directeur Martin van Geel in de krant. "De KNVB heeft ook als eis gesteld dat er veldverwarming moet zijn bij de clubs op het hoogste niveau."

De Rotterdammers hopen de 'kunstgrasclubs' over de streep te trekken met een overgangsperiode van twee jaar. Collectief velden inkopen om de kosten laag te houden is ook een idee waar Feyenoord het over wil hebben of een solidariteitsfonds waardoor minder rijke clubs geholpen worden met de overgang.

Eerder gaven Ajax en PSV ook al aan tegenstander te zijn van voetbal op kunstgras. Er zijn momenteel zes clubs in de Eredivisie die op kunstgras spelen: ADO Den Haag, FC Dordrecht, PEC Zwolle, Heracles, sbv Excelsior en SC Cambuur. In de Jupiler League spelen nog maar zeven clubs op echt gras.

Van Geel begrijpt dat financiële redenen een rol spelen bij de keuze van clubs voor kunstgras. Het onderhouden van echt gras kost meer geld. "Maar wij vinden dat als je betaald voetbal speelt er prioriteiten moeten worden gesteld. Dan nemen die clubs maar één of twee spelers minder onder contract."

Categorie: