maandag, 1. september 2014 - 14:29 Update: 01-09-2014 14:37

Fietser (18) overleden na aanrijding met dronken automobilist

Fietser (18) overleden na aanrijding met dronken automobilist
Foto: Archief EHF
Wijk en Aalburg

Een 18-jarige jongeman uit Wijk en Aalburg is zondagavond aan zijn verwondingen overleden die hij eerder in de nacht van zaterdag op zondag opliep nadat hij werd aangereden door een dronken automobilist. Dit meldt de politie maandag.

De 18-jarige fietser raakte levensgevaarlijk gewond bij het verkeersongeval in zijn woonplaats. De politie arresteerde de 21-jarige automobilist die het ongeval veroorzaakte vanwege alcoholgebruik.

Toedracht
De aanrijding gebeurde in de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus 2014 om 01.45 uur op de Parallelweg. Op dit moment lijkt het er op de dat het 18-jarige slachtoffer met zijn fiets aan de hand langs de rijbaan stil stond, te wachten op zijn achteropkomende vrienden. Hij werd geschept door een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg.

De twee vrienden van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. Het 18-jarige slachtoffer had ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en was buiten kennis. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij zondagavond is overleden. 

Arrestatie
Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Hij was te voet weggegaan maar kwam even later met zijn vader terug naar de plaats van het ongeval. Hij meldde zichzelf bij de agenten. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd hij gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 240 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.

Onderzoek
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Provincie:
Blik op 112: