zondag, 31. augustus 2014 - 14:47 Update: 01-09-2014 14:39

Fietser ernstig gewond na aanrijding met beschonken bestuurder

Beschonken bestuurder rijdt fietser ernstig gewond
Foto: Archief MV
Wijk en Aalburg

Een 18-jarige jongeman uit Wijk en Aalburg raakte levensgevaarlijk gewond bij een verkeersongeval in zijn woonplaats. De politie arresteerde de 21-jarige automobilist die het ongeval veroorzaakte vanwege alcoholgebruik.

Toedracht
De aanrijding gebeurde in de nacht van zaterdag 30 augustus op zondag 31 augustus 2014 om 01.45 uur op de Parallelweg. Op dit moment lijkt het er op de dat het 18-jarige slachtoffer met zijn fiets aan de hand langs de rijbaan stilstond, te wachten op zijn achteropkomende vrienden. Hij werd geschept door een 21-jarige automobilist uit Wijk en Aalburg. De twee vrienden van het slachtoffer waren getuige van het ongeval. Het 18-jarige slachtoffer had ernstige verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en was buiten kennis. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is kritiek.

Arrestatie
Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden was de veroorzaker niet meer op de plaats van het ongeval aanwezig. Hij was te voet weggevlucht maar kwam even later met zijn vader terug naar de plaats van het ongeval. Hij meldde zichzelf bij de agenten. Er bleek alcohol in het spel. Om die reden werd hij gearresteerd. De ademanalyseapparatuur gaf een uitslag van 240 ug/l, terwijl in zijn geval (beginnend bestuurder) 88 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is.

Onderzoek
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en het beschadigde voertuig. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

Provincie: