dinsdag, 12. augustus 2014 - 18:04 Update: 12-08-2014 19:49

FIOD houdt 2 mannen aan op verdenking invoer drugschemicaliën

FIOD houdt 2 mannen aan op verdenking invoer drugschemicaliën
Foto: OM
Eindhoven/Veldhoven

De FIOD heeft dinsdagochtend twee mannen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de invoer van chemicaliën voor het produceren van synthetische drugs. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

'De mannen komen uit Veldhoven en Eindhoven en zijn 51 en 56 jaar oud', aldus het OM.

Synthetische drugs
In een loods in Someren trof de FIOD een aantal vaten en tientallen lege jerrycans aan. De verdachten hebben vermoedelijk 20.000 kilo formamide besteld bij een Duits chemicaliënbedrijf. Naast formamide zouden de verdachten ook, PMK-glycidezuur, zoutzuur en methylamine hebben besteld. Deze stoffen worden voornamelijk gebruikt bij de productie van MDMA en amfetamine.

Dumpingen en doorzoekingen
Een deel van de door de verdachten bestelde chemicaliën is in verschillende drugslabs en bij een dumping van drugsafval aangetroffen. De woningen van de verdachten in Eindhoven en Veldhoven en een aantal bedrijfspanden in Veldhoven, Someren en Hilversum zijn vandaag doorzocht. Er is beslag gelegd op chemicaliën, administratie, digitale gegevensdragers, en mobiele telefoons. De verdachten worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Den Bosch.

Blik op 112:
Tag(s):