dinsdag, 25. november 2014 - 18:49 Update: 25-11-2014 19:04

FIOD onderschept vrachtwagen vol grondstof voor XTC-pillen

FIOD onderschept vrachtwagen vol grondstof voor XTC-pillen
Foto: OM
Geldrop

De FIOD heeft op de A67 ter hoogte van Geldrop een transport van 1320 kilo PMK-glycidaat onderschept. 'Deze stof wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van XTC', meldt hete Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

'Achterin een witte vrachtwagen werden 44 plastic vaten gevonden. Een groot aantal van de vaten was voorzien van gele stickers met daarop Chinese tekst. In de tonnen zaten grote, witte brokken poeder', aldus het OM.

XTC-pillen

Het poeder bleek PMK-Glycidaat te zijn. De bewerking van 1320 kilo van deze XTC-grondstof kan ongeveer 1100 kilo MDMA opleveren. Daarvan kunnen 11 miljoen XTC-pillen worden gemaakt. De chemicaliën zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De vrachtwagen werd maandag al van de weg gehaald maar het OM heeft het nieuws pas dinsdag bekendgemaakt. 

Ondermijnende criminaliteit

De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de overheid om de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland een halt toe te roepen. In deze aanpak wordt nauw samengewerkt door onder andere de FIOD, de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie voor de bestrijding van de productie en handel in hennep en synthetische drugs.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):