donderdag, 30. oktober 2014 - 23:00 Update: 31-10-2014 17:40

Fiscus komt met naheffing voor 5 tot 6 miljoen mensen

Miljoenen Nederlanders krijgen naheffing van Belastingdienst
Foto: Archief FBF
Den Haag

Miljoenen Nederlanders kunnen vast geld apart leggen voor de Belastingdienst. Tussen de 5 en 6 miljoen Nederlanders moeten volgend jaar rekening houden met een naheffing of lagere teruggave van de Belastingsdienst. Volgens staatssecretaris Wiebes gaat het 'gemiddeld' om een bedrag van 150,- euro maar de heffing kan oplopen tot zelfs 700,- euro.

De naheffingen is het gevolg van het wijzigen van het begrotingsakkoord uit oktober 2013. Deze konden destijds niet meer tijdig worden verwerkt, maar worden bij de aangifte inkomstenbelasting van 2014 doorgevoerd. Al begin dit jaar was bekend dat er een hogere aanslag bij miljoenen mensen op de deurmat gaat vallen. Nu pas wordt het algemeen bekend door Kamervragen aan staatssecretaris Wiebes van Financiën.

'Het gaat met name om mensen die dit jaar een extra beloning of bonus van hun werkgever hebben gekregen of krijgen,' zo vertelt woordvoerder Robin Middel van het ministerie van Financiën in het AD. De inhaalslag over 2014, geldt alleen voor volgend jaar. In 2016 zijn alle tabellen bijgewerkt en de wijzigingen verwerkt in de voorlopige aanslag. 

Provincie:
Tag(s):