zondag, 21. september 2014 - 19:15

Fitte Boymans knalt Utrecht voorbij Groningen

Groningen

(ELF Voetbal/BlikopNieuws) Dikverdiend heeft FC Utrecht zondag weten te winnen van FC Groningen. De thuisploeg was in de eigen Galgenwaard stukken beter dan de bezoekers uit het hoge noorden. Ruud Boymans kroonde zich bij zijn rentree tot matchwinner (1-0).

In de eerste helft viel er amper wat te genieten voor de supporters in het stadion. FC Groningen speelde niets klaar, terwijl Utrecht niet scherp genoeg was om haar dominantie om te zetten in doelpunten. Het bleef dan ook bij enkele mogelijkheden, waarbij Sergio Padttelkens in kon grijpen.

Na de theepauze gooide Utrecht de schroom iets meer van zich af. Onder meer Nacer Barazitewerd gevaarlijk. Na 55 minuten mocht Boymans zijn rentree maken na een blessure die hij opliep tijdens de voorbereiding. De spits stond koud in het veld toen hij van achteruit werd gelanceerd. Een sprintduel met twee verdedigers van de bezoekers werd door de aanvaller gewonnen waarna hij de bal voorbij Padt in de linkerhoek volleerde (1-0).

Enkele minuten later kreeg Groningen een strafschop voor een overtreding op Jarchinio Antonia. Robbin Ruiter reageerde echter attent op de pingel van Tjaronn Chery en hield zijn ploeg daarmee op voorsprong. Ook in de slotfase wist Groningen de geleden schade niet meer te herstellen. Utrecht was enkele malen dichtbij de 2-0, maar ook deze kwam er niet meer van, waardoor de club uit de Domstad nipt wist te winnen van de club uit de Martinistad.