zaterdag, 8. februari 2014 - 12:10 Update: 03-07-2014 0:42

Flesvoeding Nutricia bevat te hoog jodiumgehalte

Foto van babyvoetjes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

Nutricia heeft geconstateerd dat een kleine partij Nutrilon Nenatal 1 met houdbaarheidsdatum 04-05-2015 een te hoog gehalte jodium bevat.

Nutrilon Nenatal 1 is een speciale flesvoeding voor premature (te vroeg geboren) kinderen nadat ze ontslagen zijn uit het ziekenhuis. Het product is alleen verkrijgbaar via apotheken, ziekenhuizen en facilitair bedrijven. Daarom haalt Nutricia deze partij Nutrilon Nenatal 1 terug. Dit meldt het voedingsbedrijf op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Kinderen kunnen hier mogelijk last van krijgen. Nutricia raadt aan een arts te raadplegen wanneer het kind symptomen ontwikkelt zoals problemen met de voeding (minder drinken), wanneer het kind minder actief is, meer slaapt dan gebruikelijk of wanneer ouders bezorgd zijn. Er zijn tot nu toe geen klachten of meldingen van gezondheidsproblemen door consumenten of artsen gerapporteerd.

De terugroepactie is beperkt tot de kleine partij ‘Nutrilon Nenatal 1’ met houdbaarheidsdatum 04-05-2015. Alle Nutrilon Nenatal-producten met een andere houdbaarheidsdatum dan 04.05.2015, en alle andere Nutricia-producten, zijn niet betrokken bij deze terughaalactie.

De kwaliteit van onze producten en de veiligheid van onze consumenten zijn van het grootste belang voor Nutricia, zo stelt het bedrijf.

Het product kan kosteloos, met vermelding van  naam, adres en telefoonnummer, worden gestuurd naar onderstaand adres. Dan neemt Nutricia contact op met de persoon die de voeding retour stuurt .

Nutricia Nederland BV
Antwoordnummer 10061
2700 VB ZOETERMEER

Het team van voedingskundigen van Nutricia Kindervoeding Service is bereikbaar voor vragen via het gratis informatienummer 0800- 022 26 26.

Nutricia biedt alle gedupeerden oprechte excuses aan voor het ongemak.