donderdag, 16. oktober 2014 - 22:11 Update: 17-10-2014 8:31

Flikken Maastricht sleept Gouden Televizier-Ring in de wacht

Flikken Maastricht wint Gouden Televizier-Ring
Foto: Archief EHF

De Gouden Televizierring is dit jaar gewonnen door de serie Flikken Maastricht van Avrotros.

Het publiek heeft de politieserie gekozen tot het beste televisieprogramma van 2014. Dat bleek vanavond tijdens het 49e Televizier-Ring Gala in het Amsterdamse Carré.

Ilse DeLange maakte de winnaars bekend. Ze vond het een hele eer om de uitreiking te mogen doen en zei met een knipoog dat 'tweede worden ook heel mooi is'....De politieserie Flikken Maastricht versloeg met 46 procent van de stemmen Penoza  (KRO) en SynDROOM (RTL4) die eveneens in de race waren voor de felbegeerde televisieprijs. Vorig jaar was Flikken Maastricht ook genomineerd.

De Nederlandse televisiekijker kon zijn stem uitbrengen op zijn favoriete programma. Het was dit jaar voor het eerst dat het publiek invloed had op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring. Tot nu stelde de redactie van tv-gids Televizier zelf de hele kandidatenlijst samen.

De Zilveren Televizier-Ster Man ging naar presentator Humberto Tan. Hij werd geprezen voor zijn talkshow RTL Late Night, die hij binnen een jaar tot de meest populaire latenightshow wist te maken. Tan bedankte alle makers van zijn programma en zei in zijn dankwoord: 'Dit is mijn gouden medaille'. Tan versloeg de twee andere genomineerden Art Rooyakkers en Johnny de Mol.

Chantal Janzen won de Zilveren Televizier-Ster Vrouw, de prijs voor tv-vrouw van het jaar. Floortje Dessing en Linda de Mol waren de andere genomineerden. Janzen was wel als enige aanwezig op het Gala, want de mede-genomineerden Floortje Dessing en Linda de Mol moesten wegens ziekte en vakantie verstek laten gaan.

Het EO-programma Checkpoint won de Gouden Stuiver 2014, de belangrijkste tv-prijs voor kinderprogramma's. Ook werd de Televizier-award uitgereikt voor het aanstormend talent. Die prijs ging naar GTST-acteur Ruud Feltkamp.

Het Gouden Televizier-Ring Gala werd gepresenteerd door Jan Smit.

Categorie:
Tag(s):