maandag, 15. september 2014 - 7:55 Update: 15-09-2014 12:12

Flinke filevorming door gekantelde vrachtwagen

 Vrachtwagen met zeecontainer blokkeert A58
Foto: Archief EHF
Tilburg

Een gekantelde vrachtwagen leidde tot lange files op de autosnelweg A-58.

 Het ongeluk gebeurde op maandagmorgen op de zuidelijke rijbaan van de A-58 (rijrichting Breda naar Eindhoven.

De Scania trekker/oplegger combinatie kantelde rond 06.15 uur door nog onbekende oorzaak. De combinatie kwam tegen de vangrail te liggen en blokkeerde beide rijstroken. De lading van de oplegger was een zeecontainer geladen met 25 ton aan textiel.

Hoofdwond
Toen de hulpverleningsdiensten arriveerden zat de 75-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur op de vangrail. Hij had een hoofdwond en wist niet meer te vertellen wat er gebeurd was. Hij ging per ambulance naar het ziekenhuis. .

Berging
De trekker had een volle brandstof tank (1200 liter). De diesel lekte in hoog tempo. De brandweer heeft de lekkage met zand ingedamd om verspreiding te voorkomen. Rijkswaterstaat nam de afzetting van de politie over en ging met groot materieel de berging verzorgen. Ook het wegdek moest gerepareerd worden vanwege ernstig beschadigen (diepe groeven in het asfalt). Rijkswaterstaat stelde een omleidingsroute in. Het ongeval en de afwikkeling ervan leidde in de ochtendspits tot lange filevorming. Op de andere weghelft ontstond eveneens een file door nieuwsgierige kijkers.

Update 10:41 uur
Het gaat redelijk voorspoedig op de A58 bij Tilburg. Het asfalt kan voor de avondspits volstaan met een noodreparatie. Verwacht wordt dat de rijbaan dan ook eerder dan 14:00 uur vrijgegeven kan worden, namelijk rond 12:30 uur.

Tijdens de avondspits zal er een lagere maximumsnelheid gelden. Na de avondspits zal het wegdek volledig hersteld worden.

Provincie:
Blik op 112: