maandag, 10. februari 2014 - 9:46 Update: 03-07-2014 0:42

Flirten loopt bij 3% treinreizigers uit op romance

foto van trein | fbf
Foto: fbf
Foto van trein dubbeldekker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Utrecht

Meer dan 1 op de 4 reizigers flirt in de trein of zoekt oogcontact met medereizigers. Dat blijkt uit onderzoek van NS.

Romance
Bij slechts een enkeling bleef het niet bij een flirt. Drie procent van de reizigers zegt wel eens een romance te hebben gehad met een medereiziger.

Aanstaande woensdag helpt NS treinreizigers bij het flirten in de trein. Flirtcoach Esther Popelier geeft tips voor het verleiden van medereizigers in de speciale “Social coupé” van Amsterdam naar Maastricht. Als tegenhanger van de stiltecoupé wil NS op deze manier laten zien hoe leuk ontmoetingen in de trein kunnen zijn.

Meer dan een miljoen Nederlanders kiezen dagelijks voor de trein, waardoor ze tijd hebben voor een boek, de krant of voor elkaar. Flirtcoach Esther Popelier van the Flirt Company: “Flirten is één van de meest favoriete bezigheden in de trein. Toch is de trein ook één van de meest lastige plekken tot een succesvolle flirt.” Hoe zorg je dat die spontane glimlach beantwoord wordt met een telefoonnummer?

Dat een flirtcoach in de trein nuttig kan zijn, blijkt uit de continue stroom oproepen in de online rubriek hartkloppingen, waar treinreizigers contact zoeken met een medereiziger die ze niet aan durfden te spreken.” Esther Popelier: “Gelukkig wordt er ook succesvol in de trein geflirt. Wellicht ontstaan in de loop der jaren wel duizenden relaties in de trein.”

Provincie: